Stages, afstuderen en samenwerken

Staat jouw bedrijf of organisatie voor belangrijke vragen of nieuwe uitdagingen? Laat onze studenten helpen bij jullie project, stage of onderzoek. Dat is dubbel winst. Onze studenten leren namelijk het meest door te doen, te proberen en te kijken wat werkt. Zo leiden we ze op tot échte professionals. En jouw organisatie lift direct mee op hun talent, vakkennis en een flinke dosis nieuwsgierigheid.

Ook geïnteresseerd wat onze studenten voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Stages en afstuderen

Onze studenten worden door competentiegericht onderwijs zo goed mogelijk voorbereid op hun toekomstige werkveld. Al tijdens de studie doen de studenten door stages en projecten werkervaring op in het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven en instellingen die kunnen helpen de praktijkgerichte doelstellingen gestalte te geven.

Waar moet een stage aan voldoen?

Om goedkeuring te krijgen van de opleiding is het belangrijk dat de stageopdracht aan enkele voorwaarden voldoet. We zetten ze hier op een rij:

  1. De organisatie is een door ELBHO Erkend Stagebedrijf hbo/wo voor de opleiding van de student.
  2. De stageopdracht is voldoende concreet om over te kunnen rapporteren.
  3. De stagewerkzaamheden staan ten dienste van de leerdoelstellingen van de student en het nut voor de student (kennis, ervaring, competentieontwikkeling) moet groter zijn dan het economische nut van de verrichte stagewerkzaamheden. De periode van de stage is afhankelijk van de opleiding.
  4. De stagiair heeft binnen de organisatie een mentor nodig die hem/haar begeleidt en ondersteunt. 
  5. De interne organisatie is van voldoende omvang om zicht te kunnen krijgen in een complexe werksituatie.
  6. De organisatie biedt de student werkzaamheden op hbo denk- en werkniveau; gevarieerde taken of opdrachten die relevant zijn voor het werkgebied van de opleiding; toenemende verantwoordelijkheid en de ruimte om initiatieven te ontplooien.